Gastritída

Šťava zo zemiakov a medu

  • 1 očistený a nastrúhaný zemiak
  • 1 čajová lyžička (5 g) medu

Pomocou tenkej bavlnenej utierky vyžmýkame do  pohára šťavu zo zemiakov. Pridáme med. Pijeme nalačno každé ráno po dobu 20 dní.

Prášok zo škrupiniek

Tento klasický čínsky liek pomáha pri prekyslení a liečení dvanástnika a žalúdočných vredov.

Pražte prázdnu škrupinu nasucho vo woku alebo na panvici na miernom ohni, pokiaľ nie je úplne suchá (približne 4 minúty). Vyberieme škrupinu, necháme ju vychladnúť a potom ju rozdrvíme na prášok. Užívame 1 čajovú lyžičku práčku v teplej vode pred jedlom. Rovnaký účinok má sépiová kosť. Opečte sépiu, vyberte kosť, opražte ju a rozdrvte na prášok. Užívajte 1 čajovú lyžičku (5 g) prášku s teplou vodou pred jedlom.

Bravčové vnútornosti a sójové bôby

Tento recept nepomáha len na chronickú gastritídu, ale tiež na znovunadobudnutie sily, ak je človek oslabený žalúdočnými problémami.

  • ½ hrnčeka (100 g) sójových bôbov
  • voda pre namočenie sójových bôbov
  • 6 hrnčekov (1,5 l) vody
  • 250 g umytých a nakrájaných bravčových vnútorností

Namočte sójové bôby na noc do 2 hrnčekov (500 ml) vody. Potom vodu vylejte. Vo veľkom hrnci dajte vrieť vodu (1,5 l). Pridajte vnútornosti a varte hodinu na miernom ohni. Pridajte k vnútornostiam sójové bôby a pokračujte vo varení na stredne silnom ohni ďalších 40 minút. Ak je to nutné, občas prilejte malé množstvo vody. Po uvarení rozdeľte na 3 rovnaké porcie. Konzumujte každú porciu s jedlom: raňajky, obed a večera.

Tagy: , , , ,

Tento príspevok bol odoslaný v Piatok, Január 17th, 2014 o 14:13 a je zaradený pod Liečiteľstvo, Nezaradené. Môžete sledovať akékoľvek reakcie cez RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Jeden komentár

 1 

Mám otázku. Ak má niekto alergiu na sóju, akú náhradu môže použiť?
Mám asi adepta na gastritídu, ale nemôže sóju.

Ďakujem za pripadnú odpoveď ..od hocikoho kto s tým máte skúsenosť.

Január 22nd, 2014 at 14:23

Zanechajte reakciu

Musíte byť prihlásený aby ste mohli komentovať.