VESEERŐSITŐ JIN TONIKUM – AZ ELKÉSZITÉSE EGYSZERÜ:

VÉGY TIZ DEKA GYÓGYNÖVÉNYT A PANAX GINZENG GYÖKERÉBŐL, UGYANENNYIT A POLYGONUM MULTIFLORUM GYÖKÉRBŐL, ADJ HOZZÁ UGYANENNYI ANGELIKA CHINENSIS VAGY ANGELIKA ARCHANGELIKA GYÖKERET ÉS TÍZ DEKA ZINGIBER OFFICINALIS GYÖKERET IS. AZ ÖSSZES NÖVÉNYT FELAPRÍTJUK , KB 4 LITERES ÜVEGBE RAKJUK, RÁÖNTÜNK KÉTLITER SZÁRAZ VÖRÖSBORT ÉS 0,8 DECILITER VÖRÖS BORECTET. ELEKTROMAGNETIKUS SMOGTÓL VÉDVE LEGALÁBB 3 HÓNAPIG MACERÁLJUK. NAPONTA 2-3 ALKALOMMAL OLYAN 0,5 DECIT FOGYASZTUNK BELŐLE. AHOGY CSAPPAN A MENNYISÉG ÚGY OLYKOR – OLYKOR EGY KIS BORRAL FELÖNTHETJÜK.

EZ A KÍNAI RECEPT MÁR TÖBB MINT 300 ÉVES DE A MAI NAPIG AZ EGYIK LEGJOBB VITALIZÁTOR AMIT A TRADICIONÁLIS KÍNAI ORVOSTUDOMÁNY ISMER.

A MÁSIK RECEPT ERŐS VESEGYULLADÁS ESETÉN SZOKTAM ALKALMAZNI:

EGY-EGY EVŐKANÁLNYI – MEDVEDICA LEKÁRSKA (Arctostaphylos uva ursi), ZLATOBYĽ OBYČAJNÝ (Solidago virgaurea),  PRASLIČKA ROĽNÁ (Equisetum arvense), GYÓGYNÖVÉNYEK ZÖLD RÉSZÉT AMIKET 15 PERCIG ÁZTATUNK 7 DECILITER FORRÓVIZBEN, MAJD MIKOR KIHÜLT A FELE MENNYISÉGHÉZ ADUNK 5-8 CSEPP MELALEUCA CAJEPUTI ESSZENCIÁLIS OLAJAT, DE CSAK NATUR MINŐSÉGÜT. A MÁSIK FELÉT ELTESZÜK KÉSŐBBRE AMIHEZ SZINTÉN ADUNK ÉTERIKUS OLAJAT. A KÚRA ADDIG TART, AMÍG JELENTŐS JAVULÁS NEM ÁLL BE. TOVÁBB MINT 4-5 NAP AZ OLAJAT NEM APLIKÁLJUK. NE ZAVARJON AZ, HOGY AZ ÜVEGCSÉRE RÁ VAN ÍRVA, HOGY BELSŐLEG TILOS HASZNÁLNI,LEHET, DE CSAK PÁR NAPIG.

THALASA

Voľný preklad :

Jin tonikum na posilnenie obličiek – má jednoduchú prípravu:

Zober 10 deka liečivých byliniek pozostávajúcich z Panax ginzeng koreňa, také isté množstvo z Polygonum multiforum koreňa,  pridaj také isté množstvo Angelika chinensis alebo Angelika archangelika koreňa a 10 deka Zingiber officianalis koreňa. Všetky bylinky posekaj a nasyp ich do približne 4 litrovej sklenenej nádoby, potom zalej 2 litrami suchého červeného vína a 0,8 deci vínneho octa z červeného vína. Maceruj po dobu 3 mesiacov na mieste bez elektromagnetického smogu.

Úživaj denne 2-3 krát po pol deci. Keď sa  množstvo znižuje, tak môžeme sem tam doliať červeného vína do macerátu.

Tento čínsky recept je už viac ako 300 rokov starý a do dnešného dňa je jeden z najlepších vitalizátorov, ktoré čínska medicína pozná.

Druhý recept zvyknem používať pri silnom zápale obličiek:

Zo zelených častí nasledovných bylín vezme jednu polievkovú lyžicu z každej byliny – Medvedica lekárska (Arctostaphylos uva ursi), Zlatobyľ obyčajný (Solidago virgaurea), Praslička roľná (Equisetum arvense)  – necháme 15 minút lúhovať v 7 deci horúcej vody a keď nám vychladne, tak k polovici precedeného výluhu pridáme 5-8 kvapiek Melaleuca cajeputového esenciálneho oleja (ale len prírodnej kvality) a vypijeme. Druhú polovicu si odložíme na neskôr a taktiež k nej pridáme esenciálny olej.  Kúra trvá dovtedy, kým sa stav zreteľne nezlepší. Éterický olej dlhšie ako  4-5 dní neaplikujeme. Nemá nás rušiť fakt, že na fľaštičke od esenciálneho oleja je napísané, že nemôžeme užívať vnútorne. Užívať vnútorne môžeme, ale len 4-5 dní!

Tagy: , ,

Tento príspevok bol odoslaný v Sobota, September 1st, 2012 o 19:41 a je zaradený pod Liečiteľstvo. Môžete sledovať akékoľvek reakcie cez RSS 2.0 feed. Môžete zanechať reakciu, alebo spätná odkaz - trackback z Vašej strány.

3 komentárov

 1 

Možem poprosit o radu.Ako/čím sekate byliny?Prave som mala urodu,čistec,izop šalvia.etc.-škody by bola tých hrubších časti,ktore sa dobre hodia do amuletov-tam nutne nemusi byt jemný prašok,drvený v mažiari z listov.

September 2nd, 2012 at 16:51
 2 

Na sekanie je dobrý obojručný sekáč na byliny, ktorý sa dá kúpiť v kuchynských potrebách. Tento je naozaj praktický a seká aj hrubšie stonky a suchý alebo čerstvý bylinný materiál.

September 2nd, 2012 at 17:03
 3 

Aha taký niekde mám na sekanie petržlenovej vnate. To bude on.Ano tie stonky su niektore riadne hrube, no snad to pojde...Dakujem za radu 🙂

September 2nd, 2012 at 17:34

Zanechajte reakciu

Musíte byť prihlásený aby ste mohli komentovať.