12
Feb

BLOG

   Odoslal Shaza a zaradil do Nezaradené, Zamyslenia

Napísať akýkoľvek blog si vyžaduje podľa všetkého dávku odvahy a sebaistoty. Prečo to teraz tak píšem? Keď si spätne pozriem jednotlivé reakcie na rôzne články, pripadne rozvírenie diskusie v častí fóra utvrdzuje ma to v mojej domnienke.

Mnohý neprispievajú hlavne z dôvodu ,aké budú reakcie, prípadne čo si o mne Tý druhý pomyslia a pod. Prípadne nemajú potrebu prispievať .
Avšak skôr je to asi o tom strachu – vychádzam z názoru kolegyne: ,, kebyže mne tak zareaguješ tak už by som na blogy nepísala“. A to ma donútilo zamyslieť sa. Pritom to bol len názor, jeden z mnohých.
Prečo sa tak bojíme rôznych názorov a hlavne tých pre nás ,,negatívnych,,? Vôbec nemusia byť negatívne – je to len uhol pohľadu. Nech už ktokoľvek vyjadrí akýkoľvek názor – je to názor. Ako zvykne hovoriť Ašarat môže to byť forma zrkadla, môže to byť odkaz priamo pisateľovi ( ktorý vie rozlúštiť len on sám) a môže to byť ………znovu nechávam priestor na Vašu vlastnú úvahu .
Napísať blog – neznamená očakávať len ,,pozitívne,, komentáre. Neznamená očakávať ,,negatívne,, komentáre .Znamená vyjadrenie pocitov a uhol pohľadu jednotlivca z písaného.
Pokiaľ blog rozvíri diskusiu – vtedy obohacuje všetkých.
A prečo sa ospravedlňovať za blog, ktorý som napísal (a) – je to môj názor, pohlaď a pocit s ktorým sa delím a momentálne ho tak i prežívam – to neznamená, že sa to nemôže zmeniť, alebo to ostane tak.
Avšak na ceste poznania sa ,,všetko mení ,, a stále sa vyvíjame.
Odvahu ,,hodiť ,, svoje myšlienky, prípadne ,,negatívne,, komentáre si vyžaduje odvahu čeliť myšlienkam a ,,negatívnym ,,reakciám .
Až raz prestaneme pomenúvať blog a komentár ako pozitívny, negatívny.
PS: a potom nebudeme stíhať čítať 🙂

Tagy:

Tento príspevok bol odoslaný v Nedeľa, Február 12th, 2012 o 18:55 a je zaradený pod Nezaradené, Zamyslenia. Môžete sledovať akékoľvek reakcie cez RSS 2.0 feed. Môžete zanechať reakciu, alebo spätná odkaz - trackback z Vašej strány.

4 komentárov

 1 

Myslím kolegyňa, že tento názor tu chýbal. Plne s tebou súhlasím.

Február 12th, 2012 at 21:02
 2 

Nemám potrebu pripisovať a zamýšľať sa či je akýkoľvek článok, komentár uverejnený na blogu pozitívny - negatívny. Nevnímam to takto. Pravdou však je, že každý jeden komentár, článok vo mne zanecháva určitú reakciu, nad ktorou potom premýšľam, že prečo to vnímam práve tak. Niečo ma osloví viac, niečo menej a niektorým článkom, komentárom vôbec nerozumiem. A tak to má byť. Myslím si však, že každý jeden z nás vie prečo reaguje tak, ako reaguje... Zaujímavé na tom celom je, že aj toto je jedna z foriem ako sa učíme spoznávať samého seba. 🙂

Február 13th, 2012 at 01:42
 3 

Podla mna ide o typický slovenský komplex menejcennosti (majuci korene v ďalekej ,dalekej historii)- teda potreby zdrbavat/kritizovat iných :-)...nuž žial,neobišiel ani ezoterické sfery...:-) No, nie že by som tu chcela niekomu hladit Ego,ale tiež som tu už svoje predstavenia v minulosti odohrala:-))) a jediní,ktorí sa toho zhostili uplne profesionálne a s nadhladom boli Ašarat a Artime(Artime sice niekedy obraňuje Ašarata "stoj čo stoj":-) ale ved nech hodí kamenom ten,čo je bez viny...papa a užite si všetci krásny Lupercalia-sviatok- Sviatok Plodnosti! (milujte sa a množste sa!... by znelo ako cirkevné klišé....:-)

Február 14th, 2012 at 08:02
 4 

Len postreh ...
.... písať články či celkovo pracovať na webstránke ako takej, vnímam ako venovať tým svoje vnemy, um a čas niekomu inému. To je podľa mňa láskavý ( v pravom slova zmysle ) spôsob šírenia nadobudnutých skúseností. Ako kto príjme daný obsah je už len vecou vedomého či nevedomého postoja.Takže ďakujem za vaše skúsenosti a čas ... 🙂

Júl 11th, 2012 at 13:03

Zanechajte reakciu

Musíte byť prihlásený aby ste mohli komentovať.