2
Jul

TechnoMágia 1

   Odoslal Santa a zaradil do Hacking, Mágia, Výuka

Keď sa spomenie slovo Mágia, väčšine sa v hlave premietne zaklínanie, rituály, tajomno ezoterných vied, dimenzné brány a mnoho ďalšieho. V nasledujúcom miniseriáli by som Vám rád podvihol pokrievku nad hrncom iného druhu mágie, ktorý využíva iné médiá, iné dimenzie a iné “programovanie” než ste vačšinou zvyknutí.

Niektoré z častí tohoto miniseriálu však nebudú verejne prístupné a výnimky udeľovať neplánujem 😉

Na začiatok by som rád upriamil pozornosť na to, ako vlastne vynikli pojmy ako mágia, mág, šaman, čary a ostatné, v našich kruhoch často používané pojmy.

Bolo-nebolo, kedysi dávno v istej ďalekej osade, na pokraji púšte žil v malej chatrči, ďaleko od ostatných starý muž. Všetci z dediny pred ním mali rešpekt, nosili mu dary, no každý sa ho bál a stránil sa ho, kým za ním nemusel, nešiel. Tento muž mal zvláštny dar, vedel hovoriť s bohmi, vedel, kedy bude dobrí lov, kedy sa bohovia hnevajú, vedel liečiť choroby, bol to prosto ich šaman, miestny mág.

Keď už cítil, že jeho čas sa napĺňa, rozhodol sa, že je ten správny čas, odovzdať svoje dary nástupcovi. Vyzval teda dedinčanov, aby mu priniesli dieťa, chlapca, ktorý ešte nie je mužom.

Nikto z dedinčanov však nechcel obetovať svoje dieťa a tak mu poslali sirotu. Keď to zistil, spomenul si na to, ako bol zasväcovaný on, sirota.

Chlapec sa rýchlo učil, ako miešať lektvary, ktoré rastliny sú dobré, ktoré nie. No napokon prišlo na vyššiu mágiu, hovory s bohmi.

“Ako to, že presne vieš majstre, kedy bude dobrý lov?”
“Je to veľmi jednoduché, ak je dlho sucho, zver tiahne za vodou a teda tažko niekto niečo uloví”

“Aj teraz je ale sucho, a povedal si že lov bude úspešný. Ako to?”
“Vidíš mraky nad horami? Zajtra bude pršať, zver je na ceste späť.”

Mágia mnoho krát znamená len znalosť niečoho, čo je iným neznáme, nepoznané.

A v dnešnej dobe, kedy máme k dispozícii optické káble, bezdrôtové pripojenia, digitálne fotoaparáty, mobilné telefóny, navigačné prístroje ci bežné počítače, prichádza doba nových mágov, ktorý spolupracujú s tými “starými”. Robia svoju mágiu, svoje čary, svoje zázraky.

Týto mágovia neriešia len opravy Vašich počítačov či pozadia v mobiloch, no majú prístupy na Vaše poboxy či azety, vedia o Vás mnohokrát viac než ste si ochotný pripustiť.

Majú Aladinove zázračné lampy dnešnej doby, ktoré im dovolia nie len poznať, ale aj ovládať, meniť či upravovať Vaše životy tak ako keď starý mág povedal že budete mať úspešný lov.

O tom, aké Aladinove lampy sú, ako sa používajú, či ktorá lampa na základe čísla domu napríklad 348 povie kto tam kedy býval alebo odtial volal snáď nabudúce.

Tagy: , , , , , , , , , , , , ,

Tento príspevok bol odoslaný v Štvrtok, Júl 2nd, 2009 o 20:09 a je zaradený pod Hacking, Mágia, Výuka. Môžete sledovať akékoľvek reakcie cez RSS 2.0 feed. Môžete zanechať reakciu, alebo spätná odkaz - trackback z Vašej strány.

4 komentárov

 1 

Zaujímavé, páči sa mi to.

Júl 6th, 2009 at 09:49
 2 

...píš ešte píš 🙂

Júl 17th, 2009 at 06:42
 3 

pekný clánok 🙂 Zaujímalo by ma však prečo okolo toho také rúcho tajnosti? prečo verejne neprístupné? a tiež kto sú tí vyvolení že si mozu precítat dalsie pokracovanie a ja nemam prístup??

Júl 26th, 2009 at 16:35
 4 

Dakujem za pochvalu, kazda potesi 😉

Ako som uz vyssie spominal, utajit niektore diely je moje rozhodnutie tak ako aj zoznam ludi, ktorym su pristupne. Do istej miery ide o vyucbovy material, ktory som sa rozhodol neposkytovat verejne.

Júl 26th, 2009 at 17:21

Zanechajte reakciu

Musíte byť prihlásený aby ste mohli komentovať.