11
Sep

Praktické využitie amuletov

   Odoslal Artur a zaradil do Mágia, Okultizmus, Postrehy, Výuka

Ľudia často nosia nejaké šperky, amulety či talizmany. Väčšinou je to pre image. Neuvedomujú si, že aj obyčajná retiazka či prsteň môže slúžiť ako naša ochrana. Nejakou formou ochrany môžeme nazvať aj tie amulety, ktoré dostaneme od svojich blízkych. Už len to, že nám ho náš blízky kúpil s dobrým úmyslom môže slúžiť ako nejaká ochrana, aj keď amulet nie je naprogramovaný.

Ďalšia skupina ľudí sú tí, ktorí si ho kupujú s konkrétnym úmyslom a potrebujú ho na konkrétny účel. Človek, ktorý si takýto predmet kúpi, väčšinou vie načo a prečo ho chce používať. Aj keď môj osobný názor je taký, že väčšina takýchto amuletov, ktoré si môžete kúpiť voľne na internete nie sú nabité energiou, ktorá má zabezpečiť účel, na ktorý ho kupujeme. Ak si ho kúpi jedinec, ktorý je už aspoň trošku zblížený s energetikou, tak to ľahko zistí .

Ľudia si takéto predmety kupujú lebo si ich nevedia sami vyrobiť a preto sa obracajú na ľudí, ktorí sa venujú mágii, ezoterike alebo okultizmu a je im táto téma bližšie. Každý kto sa výrobe amuletov, talizmanov alebo výrobe vrecúšok venuje, robí svoju prácu trochu inak a po svojom.
Podľa mňa je to prirodzené, keďže sme všetci odlišní. V prvom rade používame iné postupy a materiály. Bežného človeka nemusí zaujímať čo sa napr. v koženom vrecúšku alebo v plátennom vrecúšku nachádza. Preto ak vyrábame vrecúško pre niekoho iného, musíme ho informovať o jeho správnom použití a zakázať mu otvorenie vrecúška. Musíme ho oboznámiť aj s jeho likvidáciou. Ak by ho už nepotreboval, najlepšie ho je vrátiť alebo zakopať. Vrecúško alebo talizman je najlepšie nosiť na tele, aby malo priamy kontakt s kožou. Nie je to podmienka, ale čím bližšie tým lepšie.






Tento príspevok bol odoslaný v Streda, September 11th, 2024 o 12:19 a je zaradený pod Mágia, Okultizmus, Postrehy, Výuka. Môžete sledovať akékoľvek reakcie cez RSS 2.0 feed. Môžete zanechať reakciu, alebo spätná odkaz - trackback z Vašej strány.

Zanechajte reakciu

Musíte byť prihlásený aby ste mohli komentovať.