Gastritída
Šťava zo zemiakov a medu
- 1 očistený a nastrúhaný zemiak
- 1 čajová lyžička (5 g) medu
Pomocou tenkej bavlnenej utierky vyžmýkame do pohára šťavu zo zemiakov. Pridáme med. Pijeme nalačno každé ráno po dobu 20 dní.
Prášok zo škrupiniek
Tento klasický čínsky liek pomáha pri prekyslení a liečení dvanástnika a žalúdočných vredov.
Pražte prázdnu škrupinu nasucho vo woku alebo na panvici na miernom ohni, pokiaľ nie je úplne suchá (približne 4 minúty). Vyberieme škrupinu, necháme ju vychladnúť a potom ju rozdrvíme na prášok. Užívame 1 čajovú lyžičku práčku v teplej vode pred jedlom. Rovnaký účinok má sépiová kosť. Opečte sépiu, vyberte kosť, opražte ju a rozdrvte na prášok. Užívajte 1 čajovú lyžičku (5 g) prášku s teplou vodou pred jedlom.
Bravčové vnútornosti a sójové bôby
Tento recept nepomáha len na chronickú gastritídu, ale tiež na znovunadobudnutie sily, ak je človek oslabený žalúdočnými problémami.
- ½ hrnčeka (100 g) sójových bôbov
- voda pre namočenie sójových bôbov
- 6 hrnčekov (1,5 l) vody
- 250 g umytých a nakrájaných bravčových vnútorností
Namočte sójové bôby na noc do 2 hrnčekov (500 ml) vody. Potom vodu vylejte. Vo veľkom hrnci dajte vrieť vodu (1,5 l). Pridajte vnútornosti a varte hodinu na miernom ohni. Pridajte k vnútornostiam sójové bôby a pokračujte vo varení na stredne silnom ohni ďalších 40 minút. Ak je to nutné, občas prilejte malé množstvo vody. Po uvarení rozdeľte na 3 rovnaké porcie. Konzumujte každú porciu s jedlom: raňajky, obed a večera.
Tagy: alternatívna medicína, Bylinky, fytoterapia, Liečiteľstvo, recepty
Jeden komentár
Zanechajte reakciu
Musíte byť prihlásený aby ste mohli komentovať.