18
Feb

Prijatie samého seba

   Odoslal Ventus a zaradil do Postrehy, Príbehy, Zamyslenia

Tento príbeh je mojim postrehom o tom ako som sám seba prijal po dlhých rokoch.

Tí, ktorí ma poznáte viete, že v našom spoločenstve som už nejaký ten piatok a čo to som už zažil. Veľakrát som viedol boj sám so sebou, na jednej strane ma mágia lákala, páčila sa mi a tak som sa učil, skúšal, pracoval niekedy s úspechom, mnohokrát bezúspešne avšak stále som mal v sebe akýsi blok a nebol som schopný prijať svoju vlastnú identitu a prijať sám seba a toho kto som a čo som až na jeden januárový večer. Bol to klasický pracovný deň s problémami, starosťami atď. veď to poznáte. Prišiel večer a ja som si skúšal nejaké veci, niečo som programoval, pracoval. Po skončení práce som dostal zvláštny dovtedy nepoznaný pocit, pocit, že som pripravený. Žial neviem Vám presne opísať ten pocit. Bola už hlboká noc, vyšiel som na balkón, na oblohe boli mraky a poletoval miestami sneh. Začal som pracovať sám so sebou, preciťovať svoje vnútro, svoje ja. Po chvíli som cítil zvláštny nával energie silnej dovtedy nepoznanej. Pozrel som sa na oblohu a v mrakoch nad mojím balkónom bola diera do mrakov a žiarili hviezdy. V tej chvíli som sa vnútorne prijal a prijal som sám seba a uvedomil som si kto som, čo som. Pocity, ktoré prechádzali skrz mňa boli zvláštne ale cítil som pokoj a zmier. Od tej chvíli som si istý jednou vecou – teraz som na začiatku svojej cesty, ktorá bude dlhá.
Nebudem Vám klamať odvtedy sa mi veľmi veľa vecí pokazilo, skomplikovalo, ale práve vďaka tomu niektoré veci zvládam lepšie a ľahšie sa s nimi dokážem vyrovnať. Som zvedavý kam ma to celé povedie.
Týmto ďakujem za trpezlivosť mojím kolegom, ktorý to už vo mne videli dávnejšie a čakali, kým dospejem do tohto štádia ja sám.
Pre tých, ktorých toto poznanie ešte len čaká by som rád poradil jednu vec: nebráňte sa, nesnažte sa to nasilu potláčať, ale na druhej strane sa nesnažte ani tlačiť na veci, oni prídu, keď budete pripravený.

Tento príspevok bol odoslaný v Streda, Február 18th, 2015 o 16:19 a je zaradený pod Postrehy, Príbehy, Zamyslenia. Môžete sledovať akékoľvek reakcie cez RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

3 komentárov

 1 

Kolega, pekný opis. Dodám len toľko, že niekedy je hranica medzi samým sebou a svojim sebaklamom veľmi úzka. Niekedy slepo veríme sami sebe, inokedy aj učiteľom, ktorí nás vedú. Ono nie vždy je všetko tak, ako sa to často na prvý pohľad zdá a niektoré vyjasnenie prídu po rokoch, niektoré po desiatkach rokov, iné po niekoľkých životoch. Kým však som i napriek svojej rebelskej povahe? Som práve tým, ktorý padá, no nemá problém sa skôr či neskôr postaviť, oprášiť sa ísť naproti poznaniu, ktoré je cestou nášho bytia. Tak ako píšeš, ten nadhľad je mnohokrát zastretý ilúziou života o ktorú prichádzame pri našich osobných pádoch, nuž ale to je cesta. I napriek tomu ako dlho sa poznáme, i napriek tomu ako sa niekedy málo osobne stretávame vnútorne riešime obdobné myšlienky pri hľadaní a obnovovaní seba samých. Mnohí však stratia trpezlivosť, mnohí po pádoch hľadajú vinníkov avšak tí, ktorí sa pozrú do samých seba a nájdu tie správne odpovede na otázky skúseností a poznatkov z pádov, majú šancu pochopiť a ísť ďalej. Som rád, že ideš ďalej, poď.

Február 18th, 2015 at 18:48
 2 

Krok v pred je stále krokom v pred. A je stále lepší, ako krok dozadu, či do boku, nech už sa deje čokoľvek.

Február 19th, 2015 at 11:28
 3 

Ako sa hovorí, aj pád je posunom vpred.
A ešte jedna múdrosť ma napadla pri čítaní tohto príspevku: netlač rieku, tečie sama. Často stačí svoju dušu uvoľniť z napätia a chcenia a ona sa potom dokáže prejaviť a objaviť seba samú.

Február 26th, 2015 at 01:59

Zanechajte reakciu

Musíte byť prihlásený aby ste mohli komentovať.